Новият научен център за Черно море трябва да бъде готов до края на годината (снимки)

Новият научен център за Черно море трябва да бъде готов до края на годината (снимки) - E-Burgas.com

Напредва строителството на сградата на Конгресен, научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море. Строителната площадка бе открита преди 9 месеца, което е точно половината от общо 18-те, предвидени в срока за изпълнение. 

Сградата се намира в пространството между Морска гара и Магазия 1 на пристанище в Бургас. 

В плана се предвижда възможност за създаване на модерно яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център с озеленяване. Ще бъдат определени нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер, обособяване на зони за отдих и риболов, детски и спортни площадки.

Идеята е конгресният център може да се използва целогодишно като място за провеждане на изложби, концерти, атракциони, образователни събития с офиси и кабинети за извършване на  научно-изследователска дейност за контрол и изследване на Черно море. Сградата се състои от шест нива, многофункционална зала за 500 човека, офисни площи, административни помещения и такива за преводачи и видео/аудио към многофункционална зала, кабинети за Научно-изследователска дейност и др. Изпълнител на строителните дейности е „Щрабаг“ ЕАД, а строителният надзор ще бъде извършен от „Стройконтрол – Ян 99“ ЕООД.

Галерия
Коментари

Още от последните новини