Новите канализации в Китен и Лозенец получиха официално одобрение от Общинския съвет в Приморско

Новите канализации в Китен и Лозенец получиха официално одобрение от Общинския съвет в Приморско - E-Burgas.com

Изграждането на новия канализационен тласкател към пречиствателната станция в Китен и реконструкцията на тази в Лозенец получиха зелена светлина от Общинския съвет в Приморско. Както е известно проектът е включен в обхвата на „Интегриран воден проект за област Бургас“, който изпълнява ВиК-Бургас и е одобрен за национално финансиране.

Припомняме, че предвидените инвестиции за подмяната на водопроводната инфраструктура в 13-те агломерации в общините Бургас, Приморско, Созопол, Царево, Поморие, Несебър, Карнобат и Айтос, са в размер на над 384 млн лв.

По големия ВиК проект на територията на община Приморско са предвидени инвестиции в нова инфраструктура за подобряване качеството на предоставяните услуги в размер на 49,9 млн лв., от които 18 млн. лв. са за дейности в Приморско и Китен и 31,5 млн. лв. за реконструкция на деривация Ясна поляна до НВ Приморско.

Към настоящия момент пречиствателната станция в Китен обработва мръсните води в агломерациите в Приморско, които отчитат превишаване на капацитета им. Затова проект „Интегриран инвестиоционен проект във водния сектор на Агломерация Приморско-Китен“, който в момента изпълнява общината, предвижда увеличение на капацитета на пречиствателната станция.

Междувременно резултатите на мониторинга от пречиствателната станция в Лозенец, отчитат наличие на свободен капацитет за обработка на отпадъчни води.

Затова с реализацията на новия проект ще бъде гарантирано допълнително качество на процеса на съвместно пречистване на отпадните води на трите агломерации.  

Свързани статии
Мъжът, нахлул във ВиК дружество по халат Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Компенсираха ВиК дружествата със 16 млн. лева заради скъпия ток Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите Затварят за месец и част от "Шейново" Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Промени в движението в Лозово и Долно Езерово заради ВиК Продължават ВиК-ремонтите в центъра, временно спират движението по ул. "Търговска" Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици
Тагове
приморско ВиК
Коментари

Още от последните новини