Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини

Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини  - E-Burgas.com

Търговските обекти, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени

Максимум по 20 човека наведнъж в хипермаркети и по 5 в по-малките магазини в Бургас включват новите мерки срещу разпространението на коронавируса. Това бе решено на поредното извънредно заседание на Общинския кризисен щаб.

През последните дни са постъпили много сигнали за струпване на голям брой хора, които желаят да се запасят с хранителни продукти от супермаркетите. Затова е взето решение тяхната бройка да бъде ограничена, за да се избегне вероятността от зараза. Охранителите на магазините ще могат да пускат по максимум 20 души в големите хипермаркети, а следващите ще бъдат допускани, когато първите бъдат обслужени. За малките магазини бройката ще бъде по 5 наведнъж. Спазването на мерките ще се следи от съвместни екипи на РЗИ и ОД МВР и община Бургас.

Когато се минава чекиране на касата клиентите трябва да стоят на разстояние, а касиерите да бъдат с маски и ръкавици.

Магазините, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени. 

 

 

Свързани статии
Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата страна Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи 15 души са новозаразени с коронавирус в региона, 105 в страната Пулмолог съветва: И на плажа спазвайте дистанция, вирусът не се влияе от жегата 81 са новите случаи на COVID-19 у нас Двама души са под карантина в Созопол Въпреки новите рекорди: Няма да затягаме мерките, вирусът бил по-слаб Почина заразеният турист от "Кайт къпминг Градина" COVID-19 се задържа във фините прахови частици
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини