Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини

Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини  - E-Burgas.com

Търговските обекти, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени

Максимум по 20 човека наведнъж в хипермаркети и по 5 в по-малките магазини в Бургас включват новите мерки срещу разпространението на коронавируса. Това бе решено на поредното извънредно заседание на Общинския кризисен щаб.

През последните дни са постъпили много сигнали за струпване на голям брой хора, които желаят да се запасят с хранителни продукти от супермаркетите. Затова е взето решение тяхната бройка да бъде ограничена, за да се избегне вероятността от зараза. Охранителите на магазините ще могат да пускат по максимум 20 души в големите хипермаркети, а следващите ще бъдат допускани, когато първите бъдат обслужени. За малките магазини бройката ще бъде по 5 наведнъж. Спазването на мерките ще се следи от съвместни екипи на РЗИ и ОД МВР и община Бургас.

Когато се минава чекиране на касата клиентите трябва да стоят на разстояние, а касиерите да бъдат с маски и ръкавици.

Магазините, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени. 

 

 

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини