Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини

Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини  - E-Burgas.com

Търговските обекти, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени

Максимум по 20 човека наведнъж в хипермаркети и по 5 в по-малките магазини в Бургас включват новите мерки срещу разпространението на коронавируса. Това бе решено на поредното извънредно заседание на Общинския кризисен щаб.

През последните дни са постъпили много сигнали за струпване на голям брой хора, които желаят да се запасят с хранителни продукти от супермаркетите. Затова е взето решение тяхната бройка да бъде ограничена, за да се избегне вероятността от зараза. Охранителите на магазините ще могат да пускат по максимум 20 души в големите хипермаркети, а следващите ще бъдат допускани, когато първите бъдат обслужени. За малките магазини бройката ще бъде по 5 наведнъж. Спазването на мерките ще се следи от съвместни екипи на РЗИ и ОД МВР и община Бургас.

Когато се минава чекиране на касата клиентите трябва да стоят на разстояние, а касиерите да бъдат с маски и ръкавици.

Магазините, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени. 

 

 

Свързани статии
Коронавирусът погуби седем души в Бургаско Отново ръст на заразените с ковид, 566 за денонощие Ковид превзе отново всички общини в областта Девет общини в Бургаско без нито един случай на ковид, но смъртността не отстъпва 544 са новите случаи на ковид в страната, Бургас на второ място 15 нови случая на коронавирус в Бургас 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини