Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини

Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини  - E-Burgas.com

Търговските обекти, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени

Максимум по 20 човека наведнъж в хипермаркети и по 5 в по-малките магазини в Бургас включват новите мерки срещу разпространението на коронавируса. Това бе решено на поредното извънредно заседание на Общинския кризисен щаб.

През последните дни са постъпили много сигнали за струпване на голям брой хора, които желаят да се запасят с хранителни продукти от супермаркетите. Затова е взето решение тяхната бройка да бъде ограничена, за да се избегне вероятността от зараза. Охранителите на магазините ще могат да пускат по максимум 20 души в големите хипермаркети, а следващите ще бъдат допускани, когато първите бъдат обслужени. За малките магазини бройката ще бъде по 5 наведнъж. Спазването на мерките ще се следи от съвместни екипи на РЗИ и ОД МВР и община Бургас.

Когато се минава чекиране на касата клиентите трябва да стоят на разстояние, а касиерите да бъдат с маски и ръкавици.

Магазините, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени. 

 

 

Свързани статии
1595 са новите случаи на коронавирус у нас От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28 Нов рекорд от 350 хил. души заразени за 24 часа, ЕС договоря цветна карта за ограниченията за пътувания Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Дъждовният петък донесе 31 нови случая на коронавирус в Бургас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини