Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини

Нови мерки в Бургас: По максимум 20 души наведнъж в хипемаркетите и 5 в малките магазини  - E-Burgas.com

Търговските обекти, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени

Максимум по 20 човека наведнъж в хипермаркети и по 5 в по-малките магазини в Бургас включват новите мерки срещу разпространението на коронавируса. Това бе решено на поредното извънредно заседание на Общинския кризисен щаб.

През последните дни са постъпили много сигнали за струпване на голям брой хора, които желаят да се запасят с хранителни продукти от супермаркетите. Затова е взето решение тяхната бройка да бъде ограничена, за да се избегне вероятността от зараза. Охранителите на магазините ще могат да пускат по максимум 20 души в големите хипермаркети, а следващите ще бъдат допускани, когато първите бъдат обслужени. За малките магазини бройката ще бъде по 5 наведнъж. Спазването на мерките ще се следи от съвместни екипи на РЗИ и ОД МВР и община Бургас.

Когато се минава чекиране на касата клиентите трябва да стоят на разстояние, а касиерите да бъдат с маски и ръкавици.

Магазините, които не спазват тези инструкции, ще бъда санкционирани и затворени. 

 

 

Свързани статии
Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас 910 новозаразени у нас, най-много в София и Бургас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини