Нова заповед на здравния министър

Нова заповед на здравния министър - E-Burgas.com
cross.bg

Нова заповед на здравното министерство. Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 000 население преустановяват плановия прием и плановите операции. Заповедта влиза в сила от утре.

Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

В болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 000 население се преустановява плановите операции.  Тези лечебни заведения са задължени да разкрият 5% COVID легла.

Забраната,  не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки.

В заповедта се посочва още, че областните управители и органите на местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки, както и че имат право да въвеждат допълнителни мерки.

Свързани статии
Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Костадин Ангелов: Няма недостиг на медикаменти, има повишено търсене Фелдшери и асистенти свалят доверието си от здравния министър Костадин Ангелов: Медиците на първа линия имат нужда от помощ! Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Данаил Кирилов подаде оставка, коалицията ще я разгледа Здравният министър: Лъжа е, че отново ще въвеждаме КПП-та Кой е спряганият за нов министър на икономиката Ето кой е номинираният за здравен министър Приемат оставките на Маринов, Горанов, Караниколов и Ангелкова
Тагове
костадин ангелов заповед министър
Коментари

Още от последните новини