Нова заповед на здравния министър

Нова заповед на здравния министър - E-Burgas.com
cross.bg

Нова заповед на здравното министерство. Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 000 население преустановяват плановия прием и плановите операции. Заповедта влиза в сила от утре.

Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

В болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 000 население се преустановява плановите операции.  Тези лечебни заведения са задължени да разкрият 5% COVID легла.

Забраната,  не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки.

В заповедта се посочва още, че областните управители и органите на местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки, както и че имат право да въвеждат допълнителни мерки.

Свързани статии
ОБЩИНА БУРГАС З А П О В Е Д № 1569/23.05.2023 г. Министър Пулев идва в Бургас, представя Плана за възстановяване и европрограми Поискаха оставката на министъра на културата Назначиха нов зам.-министър на отбраната Емил Дечев е новият зам.-министър на правосъдието Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас РЗИ-Пловдив: Окончателният протокол по случая с починалата жена, ще бъде готов другата седмица
Тагове
костадин ангелов заповед министър
Коментари

Още от последните новини