Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас

Още 19 200 дози ваксини

19 200 дози от ваксината на "Астра Зенека" пристигат в България. Здравният министър Костадин Ангелов вече обяви, че се обмисля изтегляне на ваксината заради слабия интерес към нея, пише cross.bg.

В следващите дни трябва да стане ясно как ще се процедира с хората, които имат поставена първа доза и какво трябва да направят тези, които искат да получат втора от ваксината на "Астра Зенека". Засега няма общоевропейско решение как да се процедира.

Има предложение "Астра Зенека" да бъде ограничена при хора под 60-годишна възраст.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини костадин ангелов
Коментари

Още от последните новини