Нова акция срещу пияни и дрогирани шофьори

Нова акция срещу пияни и дрогирани шофьори - E-Burgas.com

Изненадващите акции на полицията срещу пияни и дрогирани шофьори продължават. Освен традиционно, през нощта, в летния сезон проверки ще се правят и рано сутрин, когато се предполага, че има най-малка вероятност да срещнеш нарушител.

Край Стражица се проверява за алкохол, а ако някой се стори подозрителен - и за наркотици. Според Мариян Лонгинов, началник на РУ - Горна Оряховица, от 7 юли в 16 ч. до момента в участък Стражица има образувани 6 бързи производства, 5 от които са за алкохол до 2,29 промила.

"Колегите се натъкнаха на два фрапантни случая. При проверка за наркотици се установи, че единият спрян водач държи 120 грама амфетамин в дома си и около 200 грама метаамфетамин. В автомобила на друг е била установена макара със скъп проводник, който се оказва краден. При проверка е установено, че управлява и под въздействие на марихуана", сподели той. И допълни, че на следващия ден същият шофьор отново е хванат. 

"В малките населени места след 19-20 часа сме имали находки на водачи, употребили над 2 промила алкохол", обобщи Лонгинов.

Акцията край Стражица ще приключи днес до обяд.

Свързани статии
Временно движението по път I-6 София - Бургас в района на Розино се осъществява в една лента 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Мъж без предпазен колан се обърна в нива край Малка поляна, загина на място Продължават проверките на пътя за дрогирани и пияни шофьори Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Първи сме в света по стопяване на населението Нова мащабна акция в Деня без жертви на пътя Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини
Тагове
Кат пътна полиция акция
Коментари

Още от последните новини