Николай Желязков: Търпението ни бе ключът към успеха

Николай Желязков: Търпението ни бе ключът към успеха - E-Burgas.com
BGvolleyball.com

Треньорът на Нефтохимик Николай Желязков коментира победата над Монтана. Снощи шампионите спечелиха гостуването си в северозападния град с 3:2.

"Ключът към успеха беше в търпението и отборните действия. Във важните моменти останахме концентрирани. Бях длъжен да започна с този състав по ред причини. Смяната в четвъртия гейм бе продиктувана от липсата на резултат, не толкова от слабата игра на Денис Карягин и на Илия Петков. Имахме нужда от промяна. Отборните действия бяха в основата на всичко. Заиграхме по-добре на начален удар, успяхме да влезем в тона на разпределителя в края на мача.

Срещу нас всички се опитват да рискуват максимално началния удар. Съвсем нормално е, когато се рискува, да има грешки. Всеки отбор, който е избрал тази тактика, трябва да приеме, че ще има и грешки.

Карягин е на 16 години. Момчето се справи добре. Издържа много добре на посрещане. Но играта ни вървеше тежко в първите геймове.

Програмата ни е много тежка, нямаме почивка. Играем много мачове, опитваме се в движение да изършваме максимално добра работа. Важно е, че има и хубави неща. Надявам се и смятам, че в бъдеще ще изключим глупостите, които правим", каза Желязков в ефира на Диема спорт.

Коментари

Още от последните новини