Несебър със собствен проект за опазването на Черно море

Несебър със собствен проект за опазването на Черно море - E-Burgas.com

Община Несебър получи одобрение за проект „Намаляване на отпадъците в акваторията на гр. Несебър чрез акции за почистване и кампании за повишаване на съзнанието на местното население: опазване на морското природно и културно наследство като обществена отговорност и ресурс за местния традиционен поминък“, който ще бъде финансиран по процедура BGENVIRONMENT-2.003 – „Малка грантова схема за мерки за намаляване на морските отпадъци“ от Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на ФМ на ЕИП 2014-2021 г.

Община Несебър е един от едва шестте бенефициенти, одобрени за финансиране от Програмния оператор по настоящата покана.Максималната стойност на проекта е 158 855 лв., а срокът реализация е в рамките на 18 месеца.

Основните дейности, които ще бъдат изпълнени, са извършване на морско геофизично и дистанционно проучване за установяване вида, мащаба и дълбочината на натрупване на отпадъци, почистване на морското дъно от отпадъци чрез няколко водолазни кампании и провеждане на кампания за повишаване на осведомеността във връзка с проблемите на морските отпадъци.

Този проект, както и инициативите за пречистване на водите и опазване на морската флора и фауна, е още една стъпка към съхраняване на чистотата на морето в акваторията на нашата община.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър черно море
Коментари

Още от последните новини