Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия

Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия  - E-Burgas.com
Снимка община Несебър

Несебър е сред седемте забележителни места в Европа, попаднали във фокуса на внимание в статия на списанието за пътешествия „Виахар“. В материала на Мартин Мигел Барант, публикуван на 5 март т.г., се посочват малко познати на аудиторията на изданието обекти на стария континент,  които са част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.  За тях авторът изразява мнение, че все още има интересни кътчета, които пленяват със своята красота, история и уникалност, и описва накратко най-важната информация за тях.

За Несебър акцентът е върху Стария град с неговото безценно културно-историческо наследство, заради което е  включен в Списъка на паметниците на Световното културно наследство през 1983 г. Авторът запознава аудиторията с местоположението на града и факта, че е разположен на полуостров, свързан със сушата чрез провлак дълъг 400 метра. Споменато е също, че Стария Несебър е град с хилядолетна история.

В статията на „Виахар“ попадат още: Куршска коса (Литва и Русия), Сигишоара (Румъния), националният парк „Ортобаги“ – Пустата (Унгария), пещерите Шкочиян (Словения), замъкът Кронборг (Дания) и долината Мадриу-Перафита-Кларор (Андора). Целият материал в оригинал може да видите на следния линк:

Siete lugares desconocidos de Europa que son Patrimonio de la Humanidad (elperiodico.com)

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър
Коментари

Още от последните новини