Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия

Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия  - E-Burgas.com
Снимка община Несебър

Несебър е сред седемте забележителни места в Европа, попаднали във фокуса на внимание в статия на списанието за пътешествия „Виахар“. В материала на Мартин Мигел Барант, публикуван на 5 март т.г., се посочват малко познати на аудиторията на изданието обекти на стария континент,  които са част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.  За тях авторът изразява мнение, че все още има интересни кътчета, които пленяват със своята красота, история и уникалност, и описва накратко най-важната информация за тях.

За Несебър акцентът е върху Стария град с неговото безценно културно-историческо наследство, заради което е  включен в Списъка на паметниците на Световното културно наследство през 1983 г. Авторът запознава аудиторията с местоположението на града и факта, че е разположен на полуостров, свързан със сушата чрез провлак дълъг 400 метра. Споменато е също, че Стария Несебър е град с хилядолетна история.

В статията на „Виахар“ попадат още: Куршска коса (Литва и Русия), Сигишоара (Румъния), националният парк „Ортобаги“ – Пустата (Унгария), пещерите Шкочиян (Словения), замъкът Кронборг (Дания) и долината Мадриу-Перафита-Кларор (Андора). Целият материал в оригинал може да видите на следния линк:

Siete lugares desconocidos de Europa que son Patrimonio de la Humanidad (elperiodico.com)

Свързани статии
Части от Несебър без вода утре Ясни са какви ще са предизвикателствата пред Обзор Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка Нови 102 нови археологически обекта са регистрирани на територията на община Несебър Реконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. Несъгласните с рефередума в Обзор излизат на протест Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър В Несебър вече ще могат да спортуват и през нощта Вятърът стовари част от покрива на блок върху улица в Несебър Община Несебър прие бюджет от 65,2 млн. лв. за 2021, ясни са и приоритетите
Тагове
несебър
Коментари

Още от последните новини