НАТО увеличава военните си групи у нас и в Европа

НАТО увеличава военните си групи у нас и в Европа - E-Burgas.com

НАТО увеличава бойните групи в България и Европа заради руската инвазия в Украйна. ТОва обяви пред американския конгрес генерал Тод Уолтърс, ръководител на Европейското командване на САЩ, без да уточнява кога и колко.

Генерал Тод Уолтърс, който изпълнява и длъжността върховен съюзен командващ на НАТО, казва, че решенията ще се основават на действията на европейските държави, особено в отговор на необходимостта от изграждане на четири допълнителни бойни групи на НАТО, които се създават в България, Унгария, Словакия и Румъния. Групите са опит да се защитят и успокоят държавите от източния фланг на Европа, предаде epicenter.bg.

"Моите подозрения са, че все още ще имаме нужда от повече", казва Уолтърс пред сенатската комисия по въоръжените сили.

Запитан за ранните разузнавателни данни на САЩ, които предполагаха, че Русия бързо ще завладее Украйна, Уолтърс заяви, че може да е имало "пропуск в информацията". Той казва, че този елемент ще бъде разгледан при по-широките прегледи на реакцията на САЩ във войната.

По отношение на използването на хиперзвукови оръжия от Русия в Украйна Уолтърс каза, че е имало "многобройни" изстрелвания, които са изглеждали като опит на Путин да демонстрира възможностите на своята армия."Не мисля, че те са били успешни", добавя той.

Свързани статии
САЩ предоставили на България $238 млн. помощи за отбрана за 5 години Армията засилва охраната на границата с военни, транспортна техника и дронове Изтребители F 35 на САЩ пристигнаха в България Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война НАТО обяви кой ще пази небето над България Български и американски войници тренират рамо до рамо в Ново село (снимки) Ген. Събев: Армията ни няма нужния капацитет, а отказваме на НАТО Модернизираме армията с над 180 млн. лева НАТО планира да увеличи войските си около Украйна, възможно е и у нас Включваме се в учението на НАТО с 1000 военни?
Тагове
НАТО армия
Коментари

Още от последните новини