Модернизираме армията с над 180 млн. лева

Модернизираме армията с над 180 млн. лева - E-Burgas.com

Правителството реши да приеме оферта за придобиване на радио-комуникационно оборудване за 35 милиона лева. Така се попълва липсата на цялостна система за комуникацията между българските танкове и бронирани машини в армията, които са придобивани във времето.

Други 60 милиона лева правителството осигури за купуване на бронирани и високопроходими автомобили за Силите за специални операции.

Отпускат се и 99 милиона лева за модернизация на танковите формирования Т-72. Разходите по трите проекта за модернизация на армията са част от инвестиционната рамка на тазгодишния бюджет.

Свързани статии
САЩ предоставили на България $238 млн. помощи за отбрана за 5 години Армията засилва охраната на границата с военни, транспортна техника и дронове НАТО увеличава военните си групи у нас и в Европа Български и американски войници тренират рамо до рамо в Ново село (снимки) Армията обяви конкурс за 260 вакантни длъжности в Сухопътните войски И армията се включва в охраната на границата с Турция Президентът представи проекти за модернизация на България Сухопътните ни войски готови да оказват помощ по време на пандемията Зелена светлина за модернизацията на Ченгенето: Очаква го изцяло нова визия!
Тагове
армия модернизация
Коментари