Народното събрание гледа промени в Закона за здравето

Народното събрание гледа промени в Закона за здравето - E-Burgas.com

Парламентът ще обсъди окончателно възможността националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 40 на сто от собствените си приходи за допълнително материално стимулиране на работещите предаде "БНР".

Националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 60 на сто от собствените си приходи  от държавни такси, научноизследователска и експертна дейност и такси за следдипломно обучение за придобиване на дълготрайни материални активи и до 40 на сто за допълнително материално стимулиране на служителите. Това предвиждат окончателните промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, с които се променя закона за здравето.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и измененията в закона за лечебните заведения, които предвиждат изпълнителните директори на университетските болници да могат да преподават в съответните медицински университети.

В редовния парламентарен контрол на въпроси на депутати ще отговарят вицепремиерът Екатерина Захариева и още четирима министри.
 

Коментари

Още от последните новини