Напрежението в Росенец расте: Забраняват достъпа до сарая по море

Напрежението в Росенец расте: Забраняват достъпа до сарая по море - E-Burgas.com

Ден преди масовата акция за плажуване на бреговата ивица край Летните сараи на Ахмед Доган, достъпът в зоната по море бе ограничен. Това става ясно от съобщение, публикувано в системата за навигационни предупреждения на мореплавателите (NAVIM) и в сайта Maritime.bg.

В съобщението са дадени координати около бреговата ивица, която стотици българи щяха да посетят със собствени плавателни средства. В зоната е забранено навлизането с лодки, оставане на котва, гмуркане и риболов. Каква е причината за забраната не става ясно - в останалите подобни съобщения обикновено се упоменава, че има военно учение или друг вид активност.

Свързани статии
Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец ГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец" Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж Безплатно автокино пред Догансарай довечера Плажуващи пред сарая оставиха баница за Доган Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно
Тагове
росенец сарай доган
Коментари

Още от последните новини