НАП следи под лупа износа на зърно

НАП следи под лупа износа на зърно - E-Burgas.com
БГНЕС

Денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури осъществяват служители от „Фискален контрол“ на НАП, съвместно с Агенция „Митници“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщава БНТ.

Обект на инспекцията от страна на приходната агенция са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 тона зърнени култури, както и документите, придружаващи стоката - товарителници, фактури, платежни и др. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки, както и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно. Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки, преди стоката да напусне страната ни. Благодаря за усилията и денонощния труд, който полагат колегите в нелеки условия близо до граничните пунктове“, каза заместник-изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.

Свързани статии
Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards От днес декларираме доходите си пред НАП Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър НАП спря над 130 онлайн сайта за залагане без лиценз Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Пациент нападна медик докато го лекува От август ще се издават електронни направления за хоспитализация И зърнопроизводителите са против новата тол система НАП съветва да не се разчита на пощите за данъчните декларации
Тагове
НАП зърно износ
Коментари

Още от последните новини