Награждават учениците от Търговската гимназия, които изгасиха горящ автомобил

Награждават учениците от Търговската гимназия, които изгасиха горящ автомобил - E-Burgas.com

Тримата ученици от Професионалната търговска гимназия в Бургас, които на 20 септември собственоръчно изгасиха запален автомобил по време на голямото междучасие, ще бъдат наградени с Почетна значка на община Бургас. Предложението вече е внесено в Общински съвет - Бургас и остава само да бъде гласувано на следващото заседание в края на месеца. 

Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев са проявили героизъм, като са взели пожарогасителя от портиера на училището и са изгасили автомобила, който се е намирал на светофара на улица "Константин Фотинов". 

"Адекватната и смела реакция на учениците, безспорно, заслужава адмириране и поощряване. Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас дава възможност с Почетна значка да се отличават български и чуждестранни граждани за проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест, борба с бедствия и аварии или заслуги за опазване на околната среда.

Ние сме убедени, че такива действия трябва да служат за добър пример на младото поколение, затова считаме, че е необходимо тримата ученици да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас.
Мотивирани от горното, предлагаме на Общинския съвет, на основание на чл.63 от Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, да вземе следното решение
" пише в докладната записка, която е внесена от групата на ГЕРБ. 

Коментари

Още от последните новини