Над 200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на сертификатите

Над 200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на сертификатите - E-Burgas.com

Над 200 000 души са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на зеления сертификат. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров. Кризата с COVID е възможност да се осъзнаем като нация, подчерта още той.

„Въпреки проблемите и дълбочината на кризата, има и нотки на оптимизъм в това, което става в последните дни и седмици. Откакто въведохме зеления сертификат, над 200 000 души са си поставили първа доза от ваксината“, отбеляза здравният министър.

Кацаров благодари на присъединилите се към Обществения съвет по ваксинации и припомни, че вълната на коронавирус е най-тежката досега в България.

„Продължителността ѝ се оказа голяма. Вече сме в третия ѝ месец, докато предишните две продължаваха около два месеца. Кризата е огромно изпитание пред народа ни. Тя далеч не е само здравна. Има и икономически измерения не само заради засегнатите стопански дейности и бизнеси, не само заради това, че хем плащаме за ваксини, хем за лечение. Кризата има далеч по-големи измерения, извън здравните и икономически проблеми, които създава. Тя има и дълбоко духовно отражение“, отбеляза още Кацаров.

Той подчерта още, че ръководенето на кризата изисква лидерство и хора, които да поемат риска и посочат пътя, по който трябва да се върви.

Председателят на Обществения съвет Красимир Гигов отбеляза, че е важно да се ваксинираме и припомни, че те са средство за превенция на заболяването. По думите му все още не може да се създаде т.нар. колективен имунитет., предава "Фокус".

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини