Над 10 километра опашка на единствения вход за Гърция

Над 10 километра опашка на единствения вход за Гърция  - E-Burgas.com
Снимка: bTV

Колоната е образувана предимно от български и румънски туристи

Над 10 километра е опашката на единствения вход за Гърция – ГКПП „Кулата”. Вчера южната ни съседка затвори и ГКПП „Маказа” за туристи от България. Сега оттам могат да минават само българи с трудови договори в Гърция, както и собственици на имоти там.

В петък ситуацията на ГКПП „Кулата” беше спокойна, нямаше почти никакви автомобили. В събота се стигна до рекордната 15-километрова опашка. Вчера на граничния пункт също беше спокойно. Днес обаче това не е така. Колоната е образувана предимно от български и румънски туристи.

Една от възможните причини за дългото чакане е подценяване на ситуацията в ранните часове от страна на гръцките власти.

Много от чужденците се опитват да избегнат колоната, насочвайки се по странични пътища и обходни маршрути. Там обаче те срещат полицията и се налага да се връщат обратно на колоната.

През ГКПП „Илинден" и ГКПП „Капитан Петко Войвода" се пропускат само сезонни работници и товарни автомобили.

Туристите, които се връщат в България, могат да влязат през всички гранични пунктове.

През ГКПП „Маказа” могат да преминават хора с т.нар. „основателни причини” – сезонни работници с трудови договори, както и собственици на имоти в Гърция. За да бъдат пропуснати през пункта, всичко това трябва да бъде доказано с документ. 

 

Свързани статии
Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Отново километрично задръстване на входа на Бургас (Снимки) Задръствания отново затрудняват изходите в Бургас Задръстване отново мъчи Южното Черноморие Земетресение разлюля бреговете на Гърция Катастрофа предизвика километрично задръстване на входа на Бургас (Снимки) Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес И днес очакваме ад на "Тракия" между София и Бургас Пренасочват движението заради задръстванията по магистралата
Тагове
Гърция ГКПП Кулата пътуване задръстване
Коментари

Още от последните новини