Над 10 километра опашка на единствения вход за Гърция

Над 10 километра опашка на единствения вход за Гърция  - E-Burgas.com
Снимка: bTV

Колоната е образувана предимно от български и румънски туристи

Над 10 километра е опашката на единствения вход за Гърция – ГКПП „Кулата”. Вчера южната ни съседка затвори и ГКПП „Маказа” за туристи от България. Сега оттам могат да минават само българи с трудови договори в Гърция, както и собственици на имоти там.

В петък ситуацията на ГКПП „Кулата” беше спокойна, нямаше почти никакви автомобили. В събота се стигна до рекордната 15-километрова опашка. Вчера на граничния пункт също беше спокойно. Днес обаче това не е така. Колоната е образувана предимно от български и румънски туристи.

Една от възможните причини за дългото чакане е подценяване на ситуацията в ранните часове от страна на гръцките власти.

Много от чужденците се опитват да избегнат колоната, насочвайки се по странични пътища и обходни маршрути. Там обаче те срещат полицията и се налага да се връщат обратно на колоната.

През ГКПП „Илинден" и ГКПП „Капитан Петко Войвода" се пропускат само сезонни работници и товарни автомобили.

Туристите, които се връщат в България, могат да влязат през всички гранични пунктове.

През ГКПП „Маказа” могат да преминават хора с т.нар. „основателни причини” – сезонни работници с трудови договори, както и собственици на имоти в Гърция. За да бъдат пропуснати през пункта, всичко това трябва да бъде доказано с документ. 

 

Свързани статии
Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Българите пътуват масово към Гърция на море Тапа и нерви на изхода на Бургас към Созопол (Снимки) Хиляди българи поеха към Гърция след падането на ограниченията Голямото пътуване започва: МВР с патрули навсякъде в страната 4,7 по рихтер разстърси Гърция в района на Крит Сериозен ръст на новозаразените с ковид в Гърция, отлагат отпадането на зеления сертификат ЕС препоръчва промени в ограниченията за пътуване СЗО: Зеленият сертификат при пътуване е неефективна мярка
Тагове
Гърция ГКПП Кулата пътуване задръстване
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Над 10 километра опашка на единствения вход за Гърция  - E-Burgas.com

Регата 24 Май