Сериозен ръст на новозаразените с ковид в Гърция, отлагат отпадането на зеления сертификат

Сериозен ръст на новозаразените с ковид в Гърция, отлагат отпадането на зеления сертификат - E-Burgas.com
БГНЕС

Гърция е изправена пред нов епидемичен взрив, тъй като за две седмици заразените с КОВИД-19 са скочили с 63 на сто, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Прото тема". Доминантният щам в страната е подвариантът на Омикрон ВА.2, като се заразяват предимно млади хора, предаде БТА.

Специалистите още не могат да прогнозират дали се наблюдава стабилизиране на показателите и дали ще има нов бум на ковид инфекцията, което да доведе до нова пандемична вълна през пролетта. През миналата седмица в страната бяха регистрирани над 21 хиляди случая дневно. Вчера те достигнаха почти 27 хиляди. Увеличението на новозаразените се наблюдава след празничните дни по повод началото на Великденските пости (5 - 7 март) и постепенното разхлабване на ограничителните мерки, сред които задължението да се носи маска на открито.

Въпреки повишаващите се нива на разпространение на КОВИД-19 в Гърция, не се наблюдават резки промени при смъртността и тежките случаи. Изданието припомня, че ваксинационното покритие сред населението достига 75 на сто. Според информация на в. „Етнос" е твърде вероятно да бъде забавено отпадането на здравните сертификати, което се обмисляше като следваща стъпка в разхлабването на мерките срещу разпространението на КОВИД-19.

Свързани статии
Новозаразените с ковид у нас отново гонят 1000 Продължава да расте броят на новозаразените с ковид 472 са новите случаи на коронавирус, четирима са починали Над 500 са новите случаи на ковид у нас Доц. Кунчев: Ковид се доближава до лек респираторен вирус 113 са новите болни от коронавирус у нас, шестима са починалите Covid-19: Увеличиха се новозаразените 189 са новите ковид случаи Трима души починаха от ковид за денонощието 182 са новите случаи на коронавирус
Тагове
гърция ковид
Коментари

Още от последните новини