МВР пусна нови бланки за декларации за пътуване до областните градове

МВР пусна нови бланки за декларации за пътуване до областните градове - E-Burgas.com

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, от МВР промениха формата на декларацията за пътуващите. 
 
Новата бланка е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си, предава "Дарик". 
Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.
 
В съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

Свързани статии
НАП съветва да не се разчита на пощите за данъчните декларации Бизнесът се среща с президента заради високата цена на тока Родителите вече могат да подават декларации за данъчни облекчения за деца НАП: Еднолични търговци плащат данък с отстъпка, ако декларират доходите си до 1 юни 80% са подали декларациите си за доходи онлайн Над 6 000 бургазлии подадоха онлайн годишни данъчни декларации От днес НАП Бургас прекратява временно консултациите с клиенти на място Близо 6000 работодатели са объркали справките за доходи, изплатени през 2019 г.
Тагове
декларации служебно бележки работодател
Коментари

Още от последните новини