80% са подали декларациите си за доходи онлайн

80% са подали декларациите си за доходи онлайн - E-Burgas.com
monitor.bg

Почти 80% от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис, като се отчита ръст на електронното деклариране от над 30 на сто, спрямо 2019 г.

Това сочат данните за успешно приключилата кампанията за деклариране на доходите на физическите лица, съобщават от НАП. Близо половин милион данъчни декларации са подадени към края на работния ден на 30 април. Едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на юни, напомнят от приходната агенция.

От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали в офисите на НАП, са платени над 100 млн. лв. без такси.

От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за първи път тази година.

„Отчитаме успешна данъчна кампания 2020 г. въпреки извънредното положение. До края на годината ще предложим изцяло нов портал за електронни услуги и нов сайт на НАП, за да улесним потребителите", каза в края на кампанията директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.

Свързани статии
Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година НАП: Изтича срокът за внасяне на корпоративен данък Онлайн уроците в областта остават до края на ноември, една четвърт от заразените са ученици и учители Министър Вълчев: Няма да има нулева година, на училище през лятото е последен вариант Учители искат онлайн училище поне до края на годината Направление за PCR тест само при пет симптома на COVID-19 МОН: Дистанционното обучение на места изглежда неизбежно И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят Проектобюджет 2021 ще се обсъжда и гласува онлайн
Тагове
декларации нап онлайн
Коментари

Още от последните новини