Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди

Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди - E-Burgas.com

От днес община Поморие организира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, батерии и акумулатори, както и едрогабаритни отпадъци от бита.

Инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички организации и институции на територията на град Поморие. Гражданите, както и юридическите лица, които имат стари и непотребни електроуреди и едрогабаритни отпадъци могат да ги предадат за рециклиране, като подадат заявка на следния телефон: 0596/25910, до 12.00 часа на 08.10.2021г. (петък).

Мобилен екип ще събира уредите от посочените адреси напълно безплатно, като за целта е нужно те да бъдат изнесени на посочения в заявката адрес както следва:

Излязло от употреба електронно и електрическо оборудване (ИУЕЕО), батерии и акумулатори – на 09.10.2021 г.

Едрогабаритни отпадъци от бита (EГО) –  на 10.10.2021 г.

Извозването ще се осъществи с организиран транспорт на 09.10.2021 г. от 9:00 ч. до 14:00 ч.за ИУЕЕО и на 10.10.2021 г. за ЕГО.

Целта на инициативата е намаляване на количеството депонирани отпадъци и пестене на суровини и ресурси за осигуряване на чиста околна среда на нас и нашите деца.

Същата иницаитива ще започне и в община Несебър, но на 14 октомври. Тогава ще започне кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори от домакинства, социални и обществени сгради на територията на община Несебър.

Събирането на ИУЕЕО и НУБА ще се извърши с подкрепата на организациите по оползотворяване „Трансинс батери“ ООД и „Трансинс технорециклираща компания“ АД гр. Варна.

На 14.10.2020 г. от 10.00 часа до 15.00 часа ще са отворени пунктове в:

– гр.Несебър – нова част, жк „Младост“ 62 Г – „Екология“;

– кк „Слънчев бряг“ – Автогара, ОП „БКСО“;

– пред кметствата в гр. Свети Влас, гр. Обзор, с. Равда, с. Кошарица, с. Тънково, с. Оризаре, с. Гюльовца и с. Баня.

Телефони за връзка:

05544 25 32, 0554 223 90, 0554 223 18

Отдел „Екология“, Община Несебър

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци
Тагове
поморие несебър
Коментари

Още от последните новини