Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди

Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди - E-Burgas.com

От днес община Поморие организира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, батерии и акумулатори, както и едрогабаритни отпадъци от бита.

Инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички организации и институции на територията на град Поморие. Гражданите, както и юридическите лица, които имат стари и непотребни електроуреди и едрогабаритни отпадъци могат да ги предадат за рециклиране, като подадат заявка на следния телефон: 0596/25910, до 12.00 часа на 08.10.2021г. (петък).

Мобилен екип ще събира уредите от посочените адреси напълно безплатно, като за целта е нужно те да бъдат изнесени на посочения в заявката адрес както следва:

Излязло от употреба електронно и електрическо оборудване (ИУЕЕО), батерии и акумулатори – на 09.10.2021 г.

Едрогабаритни отпадъци от бита (EГО) –  на 10.10.2021 г.

Извозването ще се осъществи с организиран транспорт на 09.10.2021 г. от 9:00 ч. до 14:00 ч.за ИУЕЕО и на 10.10.2021 г. за ЕГО.

Целта на инициативата е намаляване на количеството депонирани отпадъци и пестене на суровини и ресурси за осигуряване на чиста околна среда на нас и нашите деца.

Същата иницаитива ще започне и в община Несебър, но на 14 октомври. Тогава ще започне кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори от домакинства, социални и обществени сгради на територията на община Несебър.

Събирането на ИУЕЕО и НУБА ще се извърши с подкрепата на организациите по оползотворяване „Трансинс батери“ ООД и „Трансинс технорециклираща компания“ АД гр. Варна.

На 14.10.2020 г. от 10.00 часа до 15.00 часа ще са отворени пунктове в:

– гр.Несебър – нова част, жк „Младост“ 62 Г – „Екология“;

– кк „Слънчев бряг“ – Автогара, ОП „БКСО“;

– пред кметствата в гр. Свети Влас, гр. Обзор, с. Равда, с. Кошарица, с. Тънково, с. Оризаре, с. Гюльовца и с. Баня.

Телефони за връзка:

05544 25 32, 0554 223 90, 0554 223 18

Отдел „Екология“, Община Несебър

Свързани статии
Законно ли е разкопаването на ивицата в Равда?Отличиха с почетни знаци двама дипломати в Несебър Проверяват плаж в Несебър заради издигната пясъчна дигаУчат деца в несебърски села как да ползват интернет безопасноВиК обещава: Пускаме водата в Поморие до обядПоморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общинатаНовото модерно пристанище в Поморие получи зелена светлина за ползване В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки)Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки)Нов живот за бившата Ритуална зала в Поморие (Снимки)
Тагове
поморие несебър
Коментари

Още от последните новини