МОН: Местим датите за изпитите, ако не се учи до 14 май

МОН: Местим датите за изпитите, ако не се учи до 14 май - E-Burgas.com

Няма да има проблем за нормално завършване на годината, обещава министър Вълчев

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава брифинг по повод правителственото предложение за удължаване срока на обявеното извънредно положение.

В брифинга участват също заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и директорът на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищно образование“ Евгения Костадинова..

Има време до 14 май, при този сценарий ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни – изпитите от НВО и зрелостните изпити. ДЗИ ще се проведат на 30 май и 1 юни. Това каза министър Вълчев.

Издаването на дипломите вероятно също ще се забави със 7-8 дни. Няма да има проблем за нормално завършване на годината, коментира Вълчев.

Училищата обменят практики, виждам подобряване на организацията на електронното дистанционно образование. Няма да има единно отучване, някои учители ще си вземат часовете допълнително, допълни Вълчев.

Има претоварване и на децата, и на учителите, по тази причина се създава национален виртуален център от психолози, които да работят с децата през следващите седмици.

Изпитите за след 7 клас ще бъдат на 13-15 юни, няма пречка да не се проведе НВО след 4 и 10 клас.

Изпитите след 4 клас ще бъдат преместени вероятно за 29-30 май, но окончателното решение се очаква да бъда следващата седмица, тъй като предстои съгласуване.

Коментари

Още от последните новини