Много повече пътници на летищата в Бургас и Варна

Много повече пътници на летищата в Бургас и Варна  - E-Burgas.com

Сериозният растеж на пътниците към летищата във Варна и Бургас води до сериозно увеличаване на операциите. Летищата във Варна и Бургас са най-добре представящите се от групата, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Fraport Twin Star Management AD, компанията пред на Bulgaria ON AIR

За първите 9 месеца на 2016 година общият трафик на летищата на Fraport Twin Star Варна и Бургас се увеличи с 22,5% до 4,4 млн. пътници в сравнение със същия период на миналата година.

Перспективите за растеж на Fraport  са в 2 направления – инфраструктурно – чрез рехабилитацията на летище Бургас и след това и на летището във Варна, както и чрез увеличение на пътникопотока и чрез сътрудничество с други ключови играчи в индустрията - туроператорите, хотелите, общините.

Във Варна ще се рехабилитират перонът и водещата пътека за рулиране, каза директорът на летище Варна Димитър Костадинов. На бургаското летище рехабилитация се прави на полосата за излитане и кацане и на пътеките за рулиране, каза директорът на летище Бургас Георги Чипилски.

Ремонтът на летище Бургас вече започна и ще продължи до края на годината, за този период пътникопотокът е пренасочен към летище Варна.

Коментари

Още от последните новини