Младеж от бургаско село заплашвал цяло семейство със смърт за 150 евро

Младеж от бургаско село заплашвал цяло семейство със смърт за 150 евро  - E-Burgas.com

24-годишен младеж е арестуван за изнудване в бургаското село Равнец, съобщават от полицията.

Арестуваният е изнудвал 34-годишен мъж от селото, като отправилззаплахи за живота на него и семейството му и за палеж на дома му. Всичко това било, за да получи 150 евро пот потърпевшия, който в крайна сметка склонил и му предал парите, оставяйки ги на предварително уговорено място в селото. 

Грозната случка си има и предитория от този понеделник със скандал между изнудвания мъж и приятел на арестувания. Вследствие на спречкването приятелят на арестувания нанесъл леки телесни повреди на 34-годишния мъж, както и материални щети по личния му автомобил „Мерцедес Е270 СDI”, с бургаска регистрация. Арестуваният в последствие младеж решил да се възползва от случая и заявил на потърпевшия, че дължи пари във връзка с инцидента. 

Той обаче пострадал потърсил съдействието на полицейските служители от Районно управление – Камено, като в резултат на бързите им и професионални действия е задържан извършителя на изнудването.

Второ досъдебно производство за унищожаване и повреждане на лекия автомобил „Мерцедес”, както и за нанасянето на леката телесна повреда на 34 годишния мъж от с. Равнец, е образувано спрямо 24 годишния нападател. Същият направил пълни самопризнания. 

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Камено.


 

Коментари

Още от последните новини