Митрополит Иоаникий освети бойните знамена на бургаските военни части

Митрополит Иоаникий освети бойните знамена на бургаските военни части - E-Burgas.com

С полагане на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк започна отбелязването на Деня на храбростта и празник на Българската армия в Бургас.

В ритуала участваха представителни блокове на различните родове войски. Офицери и сержанти от запаса, ветерани и много граждани се включиха в тържествата, посветени на 6 май. Представители на държавната и местната власт също отдадоха почит към загиналите за свободата и независимостта на България.

Честванията продължиха на площад "Св. св. Кирил и Методий", където митрополит Иоаникий и представители на бургаското православно духовенство отслужиха молебен за здравето на воините от Бургаски гарнизон. В словото си Негово Високопреосвещенство отбеляза, че войната не трябва да бъде начин за решаването на спорове между държавите, но българската войска е призвана да поддържа висок боен дух и да е гарант за сигурността на страната ни.

За празничния дух на Гергьовден допринесоха изпълнителите от Фолклорен ансамбъл "Тунджа", които изнесоха концерт на пл. "Атанас Сиреков".

Коментари

Още от последните новини