Митничари пресякоха контрабанда край Малко Търново (Снимки)

Митничари пресякоха контрабанда край Малко Търново (Снимки) - E-Burgas.com

Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване и Териториална дирекция Южна морска откриха голямо количество контрабандни артикули, закупени от Турция. В пътна чанта на шофьор на лек автомобил, преминаващ през МП Малко Търново в посока Румъния, са открити общо 179 стоки от няколко продуктови категории, обичайно предлагани в ловно-рибарските или оръжейните магазини.

Колата, марка Ауди с румънска регистрация, е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на входящо трасе от Турция на 15.11.2020 г. Шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в пътна чанта, между лични вещи на шофьора - 50 фабрични флакона с газов спрей с надписи „NATO SUPER PARALIZAANT“, 50 термо маски,  40 броя текстилни кобури за пистолети, 20 броя текстилни калъфи за пълнители и 19 броя кожени и текстилни калъфи за белезници. Впоследствие шофьорът е обяснил, че ги е купил от Турция с търговска цел.

Контрабандните стоки са иззети.  Срещу шофьора на автомобила – румънски гражданин, e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Галерия
Свързани статии
Контрабанда за 160 хил. лева пресякоха митничарите на Лесово (Снимки) Родните власти хванаха сърбин с 20 кила марихуана за 75 хил.лв. на границата с Турция (Снимки) Продават на тръг възрожденски къщи в Малко Търново, държава и община нямат пари да ги поддържат Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки) Ето какво пусна митницата на търг, конфискувано на турската граница (Снимки) Митницата пресече контрабанда на цигари скрити в тенекии за босилек (Снимки) Пожарната в Малко Търново грейна с нов вид (Снимки) Половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици отиват в полза на държавата Задържаха мъж със сребърни накити за над 14 бона на "Капитан Андреево" (Снимки) Откриха контрабандно злато в кабината на камион на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
малко търново контрабанда митница
Коментари

Още от последните новини