Митничари пресякоха контрабанда край Малко Търново (Снимки)

Митничари пресякоха контрабанда край Малко Търново (Снимки) - E-Burgas.com

Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване и Териториална дирекция Южна морска откриха голямо количество контрабандни артикули, закупени от Турция. В пътна чанта на шофьор на лек автомобил, преминаващ през МП Малко Търново в посока Румъния, са открити общо 179 стоки от няколко продуктови категории, обичайно предлагани в ловно-рибарските или оръжейните магазини.

Колата, марка Ауди с румънска регистрация, е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на входящо трасе от Турция на 15.11.2020 г. Шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в пътна чанта, между лични вещи на шофьора - 50 фабрични флакона с газов спрей с надписи „NATO SUPER PARALIZAANT“, 50 термо маски,  40 броя текстилни кобури за пистолети, 20 броя текстилни калъфи за пълнители и 19 броя кожени и текстилни калъфи за белезници. Впоследствие шофьорът е обяснил, че ги е купил от Турция с търговска цел.

Контрабандните стоки са иззети.  Срещу шофьора на автомобила – румънски гражданин, e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Галерия
Свързани статии
Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) "Фестивалът на зелениката" се завръща, тази година ще бъде в село Заберново Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки) Контрабандни половин милион лева задържаха на "Капитан Андреево" Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки) Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюн Контрабандни лекарства за близо 40 хил.лв. са разкрити на "Капитан Андреево" Митничари надушиха контрабандни пари край Малко Търново Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция
Тагове
малко търново контрабанда митница
Коментари

Още от последните новини