Майката на седмокласничката: Грешката е в този, който е качвал оценките в сайта на МОН

Майката на седмокласничката: Грешката е в този, който е качвал оценките в сайта на МОН - E-Burgas.com

Балът от 34, 358 на детето, за което Ви разказахме по-рано днес, се оказа истиснки. Момичето в действителност има такъв бал и в действителност, той стига за влизане в английската гимназия в Бургас. Оказа се, че грешката е на чиновник от МОН, който е вкарвал резултатите от изпита в сайта. 

"Когато излязоха резултатите в сайта от българския език, бяхме като попарени от оценката. Затова искахме да видим теста. Оказа се, че при засекретяването на писмените работи, тестът на моята дъщеря е объркан с теста на друго дете."каза за е-Бургас майката на момичето. След проверката, ученичката си разпознала писмената работа. Оказало се, че има на изпита оценка -5, 661, която е  написана на друго дете. А оценката на другото дете сложили на момичето. Когато се установила грешката в РИО-Бургас, веднага бил съставен констативен протокол, с подписите на децата, на техните родители, както и на инспектори. Протоколът веднага бил изпратен до София. 

До ден днешен обаче, оценката на момичето не е оправена. "Мислим вече и до "Господари на ефира" да звъним", жалва се пред е-Бургас разтревожената майка. Оказва се, че нехайството на един чиновник доведе до хаос и объркване, вместо до радост от постигнатите резултати.

За скандалното и грешно попълване на оценки в сайта на МОН, може да прочетете ето тук.

 

 

Коментари

Още от последните новини