Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите

Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите  - E-Burgas.com

Масови проверки започнаха в Бургас за спазването на противоепидемичните мерки. Причината е рязкото покачване на заболеваемостта в региона и високият брой на карантинирани учители и ученици.

Проверяват се магазини, молове и заведения, а здравните власти са категорични, че проверките ще бъдат ежедневни, показа репортаж на БНТ.

Освен за носене на маски, стриктно се следи и за идентификация на зеления сертификат, заедно с документ за самоличност. Както е известно едно от основните подозрения, е че хора масово влизат в молове и други обекти с фалшиви или чужди зелени сертификати.

"Трябва наистина проверките да бъдат изключително масирани и те ще бъдат съвместни с органите на МВР и с общинска полиция. Да се спазват всички мерки, които са въведени досега и зеленият сертификат, който ще бъде проверяван заедно с документ за самоличност, защото моите наблюдения лични са, че се проверява само сертификата, без да се сверява този сертификат чий е", каза пред БНТ д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Бургас е на първо място в страната по брой карантинирани паралелки, като най-сериозна е ситуацията в Математическата гимназия.

Общинският щаб е предложил на МОН от следващата седмица учениците са преминат изцяло на онлайн обучение.

Днес ще заседава и Областният щаб, предстои да стане ясно ще има ли нови решения.

Свързани статии
Агенцията по храните започна проверки по магазините Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон Падат сертификатите за десет държави идващи у нас Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите Над 4000 проверки в горите за 4 дни От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април Хиляди проверки и стотици актове на Агенцията по горите само за два дни Ново разхлабване на COVID мерките у нас
Тагове
проверки мерки сертификат
Коментари

Още от последните новини