Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите

Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите  - E-Burgas.com

Масови проверки започнаха в Бургас за спазването на противоепидемичните мерки. Причината е рязкото покачване на заболеваемостта в региона и високият брой на карантинирани учители и ученици.

Проверяват се магазини, молове и заведения, а здравните власти са категорични, че проверките ще бъдат ежедневни, показа репортаж на БНТ.

Освен за носене на маски, стриктно се следи и за идентификация на зеления сертификат, заедно с документ за самоличност. Както е известно едно от основните подозрения, е че хора масово влизат в молове и други обекти с фалшиви или чужди зелени сертификати.

"Трябва наистина проверките да бъдат изключително масирани и те ще бъдат съвместни с органите на МВР и с общинска полиция. Да се спазват всички мерки, които са въведени досега и зеленият сертификат, който ще бъде проверяван заедно с документ за самоличност, защото моите наблюдения лични са, че се проверява само сертификата, без да се сверява този сертификат чий е", каза пред БНТ д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Бургас е на първо място в страната по брой карантинирани паралелки, като най-сериозна е ситуацията в Математическата гимназия.

Общинският щаб е предложил на МОН от следващата седмица учениците са преминат изцяло на онлайн обучение.

Днес ще заседава и Областният щаб, предстои да стане ясно ще има ли нови решения.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион
Тагове
проверки мерки сертификат
Коментари

Още от последните новини