Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112

Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 - E-Burgas.com

След получен сигнал на тел.112 за незаконно поставена мрежа във водите на Поморийско езеро, служители на РК Бургас съвместно с представители на звено „Обществен ред и сигурност” към Община Поморие извършиха проврерка на посоченото в сигнала място.

От водите на езерото са извадени  200 м мрежи и 1 бр. винтер. По-късно, друг екип от инспектори извърши проверка на язовир Мандра, където бяха установени 300 м мрежи  с улов в тях от общо 180 кг риба от вида шаран - 160 кг, платика - 15 кг и сом -5 кг. По време на обхода на язовир Мандра беше получен сигнал от тел.112 за наличие на лодка с лице, със съмнително поведение.

Лицето, управлявало лодката, беше проверено и се установи, че извършва любителски риболов с 2 броя въдици и притежава валиден билет за любителски риболов. Не бяха констатирани нарушения на ЗРА. 

Свързани статии
Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Шишков: Правени са опити за прикриване на незаконни ремонти на язовири ИАРА ще изследва запасите на черноморски видове риби и рапан Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето Генералният директор на ГД „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева проведе работни срещи в Бургас ИАРА проведе акция срещу траленето в Свети Влас (Снимки) Агенцията по храните започна проверки по магазините
Тагове
водоеми язовири проверки иара
Коментари

Още от последните новини