Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112

Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 - E-Burgas.com

След получен сигнал на тел.112 за незаконно поставена мрежа във водите на Поморийско езеро, служители на РК Бургас съвместно с представители на звено „Обществен ред и сигурност” към Община Поморие извършиха проврерка на посоченото в сигнала място.

От водите на езерото са извадени  200 м мрежи и 1 бр. винтер. По-късно, друг екип от инспектори извърши проверка на язовир Мандра, където бяха установени 300 м мрежи  с улов в тях от общо 180 кг риба от вида шаран - 160 кг, платика - 15 кг и сом -5 кг. По време на обхода на язовир Мандра беше получен сигнал от тел.112 за наличие на лодка с лице, със съмнително поведение.

Лицето, управлявало лодката, беше проверено и се установи, че извършва любителски риболов с 2 броя въдици и притежава валиден билет за любителски риболов. Не бяха констатирани нарушения на ЗРА. 

Свързани статии
Дъжд от актове за незаконна дървесина у насРазпоредиха 24-часово наблюдение на язовирите заради дъждоветеЗасилени проверки за ковид мерките започнаха в курортитеДъжд от актове за незаконна сеч през последната седмицаБум от проверки за спазване на ковид мерките в странатаКирил Петков: Нито един от опасните язовири не е ремонтиран, а са надплатени 200 млн.лв.Инспекцията на труда засилва проверките по морето 69 акта за незаконна сеч съставиха за седмицаЗасилени проверки в ресторанти и хотели по ЧерномориетоГорски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица
Тагове
водоеми язовири проверки иара
Коментари

Още от последните новини