Мъж дари кислородни апарати на УМБАЛ-Бургас

Мъж дари кислородни апарати на УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Дарители и община Бургас осигуриха кислородни концентратори - апарати за лечение с кислород на болни от COVID-19. Шестте апарата вече са доставени в болницата и се използват в новоразкритите COVID звена. Иван Кузманов от Бургас отдавна е повярвал в доброто, показа репортаж на БНТ. Най-близките му починали от болести и той иска да помогне и на нечии други болни роднини, заразени с ковид и водят битка за живот. Прави го без да очаква нещо в замяна.

"Понеже разбрах, че тези кислороди трябват за движение, и отидох. Щях да купя повече, но имаше само два. Няма как да не помогнат. На днешния ден не достигат средства. Парите ги давам там, където е най - в окръжна болница-Бургас. Сега правя, каквото мога. Парите могат трудно да се печелят, но се печелят", каза дарителят.

Иван Кузманов се занимава със зърнопроизводство и изкарва парите си с честен труд. Убеден е, че бедността не идва от липсата на пари, а от липса на морални качества. Затова купува с лични средства животоспасяващите апарати за лечение с кислород. И това не е първото дарение, което прави.

"Още в самото начало, когато влезе COVID, реших да даря 30 000 лв. Стана така, че медиците получиха затруднение - тези, които са на първа линия, и дарих още 11 000 лв. Не им достигат средства. Не сте ли го разбрали? Много средства им трябват и моите пари едва ли ще им решат проблема. Все пак това мога, това правя", допълни Иван.

Дарените бройки кислородни концентратори извличат кислород от въздуха и не е нужно да се включват към инсталация. Апаратите са мобилни и могат да се използват от пациенти с дихателна недостатъчност.

Свързани статии
21 бургазлии продължават да се борят с коронавируса в болница Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас Обсъдиха начините Националната детска болница да бъде изградена максимално бързо Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си в пълен обем Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици 602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха Община Бургас направи първата стъпка към изграждането на детска болница Дариха лампи за безопасна дезинфекция на въздуха на бургаската болница Бургас с рекорден брой ковид легла, големият проблем остава намирането на персонал
Тагове
болница умбал
Коментари

Още от последните новини