Лорис Мануелян хвана калашник, стреля право в десетката

Лорис Мануелян хвана калашник, стреля право в десетката - E-Burgas.com
И тази година Традиционният Великденски турнир по стрелба се превърна в празник за почитателите на този спорт. Над четиридесет състезатели от цяла България  премериха сили в надпреварата, включваща две дисциплини- прецизна и дефанзивна стрелба.

Събитието се провежда за шести път под патронажа на кмета на Бургас. Различното  тази година е, че се организира от първия в града клуб по стрелба „Виктори-Бургас”.Целта на младите стрелци е да развиват и популяризират сред бургаските любители стрелбата- спорт, в който България има традиции и олимпийски успех.

Официален старт на събитието даде заместник кметът Лорис Мануелян, който заяви категоричното желание на общината и занапред да подкрепя спорта и усилията, които полагат бургаските стрелци. Точни в мишената бяха попаденията му с автомат „Калашников”, въпреки че последния път когато е стрелял  е било по време на военната му служба.

Най-малкият фен на стрелбата се оказа две годишната дъщеря на шефа на пътното управление в Бургас - Митко Порязов, която не се уплаши от силните гърмежи, а с любопитство наблюдаваше състезанието.

Макар тази година организаторите да бяха заложили на индивидуалното, пред отборното представяне, първа награда в дисциплината прецизна стрелба отново спечели Кузман Шишков- представител на военен спортен клуб „Транслогистик”. На второ и трето място се класираха съответно Борислав Денински и Артьом Сахаров.

Сахаров грабна купата и в дефанзивната стрелба. Второто и трето място съдиите присъдиха на състезателите от „Виктори-Бургас”- Стоян Тончев и Иван Бончев, с което клубът даде сериозна заявка за бъдещи успехи на фона на сериозната конкуренция, която пребори.

Организаторите изразиха радост от факта, че в таз годишния Великденски турнир по стрелба имаше сериозно присъствие и на участници от бургаски регион, сред които Община Малко Търново, Национален съюз по безопасност и отбрана- Бургас, „Луком-А-България”АД, Военноморска база- Бургас , както и много индивидуални състезатели.

 Сред официалните гости в публиката на „Капчето” бяха и областният управител Константин Гребенаров, началникът на щаба на Военноморска база Бургас капитан І ранг Георги Русев и съпругата му, Веселина Деведжиева- началник на отдел „Спорт” в Община Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Лорис Мануелян хвана калашник, стреля право в десетката - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Лорис Мануелян хвана калашник, стреля право в десетката - E-Burgas.com

Африка

Светът
Лорис Мануелян хвана калашник, стреля право в десетката - E-Burgas.com

От света