КЗП: Хотелиери и ресторантьори хитруваха по-малко това лято

КЗП: Хотелиери и ресторантьори хитруваха по-малко това лято  - E-Burgas.com

„Процентът на нередностите в туристическите обекти тази година е по-малък, той е под 5 %. При направени 600 проверки са открити 20 нарушения”. Това обяви в ефира на „Здравей, България”  председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. И допълни, че през изминалия сезон хотелиерите и ресторантьорите са се старали повече. 

Той коментира и кои са били най-фрапантните измами и какви глоби са получили нарушителите.„Имаше случай, в който в офертата пише, че паркирането пред хотела е безплатно, а накрая се оказва, че това ни струва минимум 10 лв. На един от плажовете туристи бяха накарани да платят старите цени на шезлонгите и чадърите. Оправданието беше, че служителят е нов и се е объркал. Това бяха примери как в България се правят опити за дребно хитруване”, поясни Маргаритов.

По думите му средната стойност на санкциите за подобни нарушения е от 5000 до 10 000 лв. „Най-високата глоба наложихме за случая в Черноморец, където туристи бяха задължени да заплатят комплект чадър и два шезлонга, защото се намират на първа линия на плажа”, каза още председателят на КЗП. И заключи, че тази година българите предпочетоха родното Черноморие. 

 

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм туристи хотелиери ресторантьори КЗП
Коментари

Още от последните новини