Купуваме онлайн билети за влака

Купуваме онлайн билети за влака - E-Burgas.com

Пътниците на БДЖ вече ще могат да купуват билети за пътуванията си и по интернет, а не само по гишетата на гарите. Това ще стане възможно благодарение на разработената Централизирана система за издаване на билети и резервации в реално време. Днес тя беше представена от държавното предприятие "Информационно обслужване" АД 

Системата ще се използва от железопътните гари и бюра в страната, както и ще позволи купуване на билет от кондуктор във влака. Тя е абсолютно достъпна онлайн през интернет и позволява закупуването на билети от всяка точка в света. Платформата обслужва всички жп дестинации в България, съобщава транспортното министерство. Централизираната платформа ще замести настоящата система за билетоиздаване, която се използва от националния железопътен превозвач повече от 20 години.

Внедряването на тази система ще подобри качеството на услугата по резервиране и закупуване на билети за пътуване с влак от клиентите на националния железопътен превозвач. Представя се възможност за издаване на различни видове билети – стандартен билет за един или повече пътници, малка група, семеен билет, кредитен билет, глоби и други. Чрез нея ще бъдат запазени и отстъпките, на които имат право определени категории пътници.

Коментари

Още от последните новини