Кражба на кабели забави плащането на местните данъци

Кражба на кабели забави плащането на местните данъци - E-Burgas.com

Кражба на електро захранващи кабели късно снощи предизвика временно неудобство за бургазлии, наредили се днес на опашка пред касовия салон на общинската дирекция „Местни приходи от данъци, такса и реклама“ на ул. „Александровска“ 83.

По разпореждане на кмета Димитър Николов е направена незабавна организация и гражданите са били разпределени към касите във фронт офиса в Община Бургас и останалите териториални дирекции, където също могат да се извършат плащания на местните задължения.

Зам.-кметът Красимир Стойчев е провел спешна среща с местния шеф на ЕВН Николай Полихронов с искане да бъде осигурено временно електрическо захранване. Така в 12.30 часа касите на ул. „Александровска“ 83 също да можеха да приемат граждани, желаещи да изплатят данъците си. Днес общинската администрация в Бургас стартира кампанията за събиране на местните данъци и такси за текущата година.От утре до 30 април касите на дирекция МПДТР на Община Бургас ще работят с удължено работно време от 07.30 до 17.15 часа и през обедната почивка.

Местните задължения са данък върху превозните средства, данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци.

И през тази година данъкоплатците могат да спестят някой лев като се възползват от 5 процентната отстъпка, изплащайки до 30 април задълженията си за цялата 2012 г. За удобство на гражданите се запазва и разсроченото заплащане на местните налози на две вноски – до 30 юни и до 30 октомври. След изтичане на тези срокове върху дължимите суми започва да се начислява лихва.

Въпреки неприятния инцидент с кражбата на кабели, най-съвестните бургазлии бяха закичени днес с мартенички от името на кмета Димитър Николов по повод Баба Марта.

Коментари

Още от последните новини