Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина

Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина  - E-Burgas.com

Те са се завърнали от държави с доказани случаи на COVID-19

111 души са поставени под карантина в област Бургас, тъй като отговарят на профила за рискова група. Става дума за хора, които са се завърнали в страната ни от държави, в които има уставени случаи на болестта. За Бургас бройката е на поставените под карантина е 68.  Това стана ясно след работното заседание на Областния оперативен щаб за ограничаване на COVID-19 в България.

„Коронавирусът е специфичен, защото причинява тежки заболявания на хората над 65 години. За по-младите няма голяма опасност, като дори заболяването е по-леко от един обикновен грип. Нека бъдем отговорни граждани и спазваме хигиеничните правила – миене на ръце и използване на ръкавици„, каза д-р Лорис Мануелян.

Продължава 24-часовият здравен контрол, който се осъществява на всички гранични пунктове. Ввсеки влизащ в България от епидемиологична зона, граничните власти и лекарите по места подават незабавно информация към Регионалните здравни инспекции. Те от своя страна информират личния лекар на всяко от лицата. Това осигурява възможност за пълен контрол от страна на здравните власти.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари