Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина

Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина  - E-Burgas.com

Те са се завърнали от държави с доказани случаи на COVID-19

111 души са поставени под карантина в област Бургас, тъй като отговарят на профила за рискова група. Става дума за хора, които са се завърнали в страната ни от държави, в които има уставени случаи на болестта. За Бургас бройката е на поставените под карантина е 68.  Това стана ясно след работното заседание на Областния оперативен щаб за ограничаване на COVID-19 в България.

„Коронавирусът е специфичен, защото причинява тежки заболявания на хората над 65 години. За по-младите няма голяма опасност, като дори заболяването е по-леко от един обикновен грип. Нека бъдем отговорни граждани и спазваме хигиеничните правила – миене на ръце и използване на ръкавици„, каза д-р Лорис Мануелян.

Продължава 24-часовият здравен контрол, който се осъществява на всички гранични пунктове. Ввсеки влизащ в България от епидемиологична зона, граничните власти и лекарите по места подават незабавно информация към Регионалните здравни инспекции. Те от своя страна информират личния лекар на всяко от лицата. Това осигурява възможност за пълен контрол от страна на здравните власти.

Свързани статии
257 са новозаразените с коронавирус в Бургаско Двойно повече случаи на ковид в Карнобат и Айтос, рекорден ръст в цялата област 3 280 са новите случаи на ковид, 1 935 го пребориха Бургаското РЗИ няма да съхранява първите ковид ваксини, било оживено място Седем души загубиха битката с ковид в Бургас Бургас на второ място по новозаразени с ковид Рекорден брой новозаразени в Бургаско! Ръст във всички общини Първите ваксини срещу ковид ще се съхраняват в Бургас 3 475 нови случаи у нас, 153-ма загубиха битката с ковид Рязък спад на новозаразените в Бургас, но скок на починалите
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини