Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина

Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина  - E-Burgas.com

Те са се завърнали от държави с доказани случаи на COVID-19

111 души са поставени под карантина в област Бургас, тъй като отговарят на профила за рискова група. Става дума за хора, които са се завърнали в страната ни от държави, в които има уставени случаи на болестта. За Бургас бройката е на поставените под карантина е 68.  Това стана ясно след работното заседание на Областния оперативен щаб за ограничаване на COVID-19 в България.

„Коронавирусът е специфичен, защото причинява тежки заболявания на хората над 65 години. За по-младите няма голяма опасност, като дори заболяването е по-леко от един обикновен грип. Нека бъдем отговорни граждани и спазваме хигиеничните правила – миене на ръце и използване на ръкавици„, каза д-р Лорис Мануелян.

Продължава 24-часовият здравен контрол, който се осъществява на всички гранични пунктове. Ввсеки влизащ в България от епидемиологична зона, граничните власти и лекарите по места подават незабавно информация към Регионалните здравни инспекции. Те от своя страна информират личния лекар на всяко от лицата. Това осигурява възможност за пълен контрол от страна на здравните власти.

Свързани статии
Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата страна Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи 15 души са новозаразени с коронавирус в региона, 105 в страната Пулмолог съветва: И на плажа спазвайте дистанция, вирусът не се влияе от жегата 81 са новите случаи на COVID-19 у нас Двама души са под карантина в Созопол Въпреки новите рекорди: Няма да затягаме мерките, вирусът бил по-слаб Почина заразеният турист от "Кайт къпминг Градина" COVID-19 се задържа във фините прахови частици
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини