Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина

Коронавирусът прати 111 души от област Бургас под карантина  - E-Burgas.com

Те са се завърнали от държави с доказани случаи на COVID-19

111 души са поставени под карантина в област Бургас, тъй като отговарят на профила за рискова група. Става дума за хора, които са се завърнали в страната ни от държави, в които има уставени случаи на болестта. За Бургас бройката е на поставените под карантина е 68.  Това стана ясно след работното заседание на Областния оперативен щаб за ограничаване на COVID-19 в България.

„Коронавирусът е специфичен, защото причинява тежки заболявания на хората над 65 години. За по-младите няма голяма опасност, като дори заболяването е по-леко от един обикновен грип. Нека бъдем отговорни граждани и спазваме хигиеничните правила – миене на ръце и използване на ръкавици„, каза д-р Лорис Мануелян.

Продължава 24-часовият здравен контрол, който се осъществява на всички гранични пунктове. Ввсеки влизащ в България от епидемиологична зона, граничните власти и лекарите по места подават незабавно информация към Регионалните здравни инспекции. Те от своя страна информират личния лекар на всяко от лицата. Това осигурява възможност за пълен контрол от страна на здравните власти.

Свързани статии
Напредва изпитването на ваксина срещу COVID-19 на основата на тютюнево растение Събота дойде с 1589 новозаразени у нас Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Депутат от БСП с положителна проба за COVID-19 1595 са новите случаи на коронавирус у нас, в Бургас - 41 От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини