Компенсациите за хотелиери остават 40 лева на ден за бежанец

Компенсациите за хотелиери остават 40 лева на ден за бежанец - E-Burgas.com

Механизмът, по който държавата ще компенсира хотелиери, настанили украински бежанци, ще бъде приет днес от правителството на неприсъствено заседание. Сумата остава 40 лева на ден за всеки бежанец, заяви вицепремиерът Калина Константинова, цитирана от сайта Dnes.bg.

"Сумата от 40 лева беше обявената на база на рационални разчети още преди седмица. Обсъждана е с хотелиери, продължава да бъде коментирана, но тя никога не е била сменяна и смятаме, че тя напълно отговаря на очакванията и на това, което ние можем да си позволим", каза тя.

Чрез кампанията на Българския червен кръст в помощ на Украйна досега са събрани над 3 милиона лева, тонове храни и хигиенни материали.


 

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия
Тагове
украйна бежанци
Коментари

Още от последните новини