Комитова уволни и новия шеф на АПИ заради своеволия

Комитова уволни и новия шеф на АПИ заради своеволия - E-Burgas.com
БГНЕС

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова уволни и новия шеф на Агенция “Пътна инфраструктура”. Новината съобщиха от МРРБ, а като причина са посочени своеволия от страна на наскоро встъпилия в длъжност инж. Апостол Минчев.

Според съобщението от подопечното на Комитова ведомство Минчев е разпоредил да се спрат всички строителни дейности на АПИ, а техниката да бъде изтеглена до второ нареждане. От МРРБ обаче посочват, че въпросната политика е в разрез с тази на министерството. 

Освен това е била блокирана дейността на фирмите. Поради тази причина Комитова е поканила засегнатите юридически лица на среща в МРРБ, насрочена за петък. 

Инж. Минчев зае поста шеф на Агенция “Пътна инфраструктура” след поредната рокада, извършена от служебното правителство на Стефан Янев. Виолета Комитова реши да смени изцяло управителния съвет на пътната агенция, начело с Георги Терзийски заради авансовите плащания за строително-монтажни дейности по обекти без проектна готовност или пък разрешителни за строеж.

Свързани статии
Бившият шеф на "Автомагострали" пак се натиска да ги оглави, дори като управител на 4 фирми Шефът на "Автомагистрали": Изхарчени милиарди по безобразен начин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, взели 57 млн.лв. комисионна Виолета Комитова разказа за безобразията в „Автомагистрали“ Антикорупционният фонд със сигнал до Комитова заради строеж на "Смокиня" Започнаха обученията за машинното гласуване в Бургас, Мария Нейкова тества първа Комитова: 900 души в АПИ отговарят за ТОЛ системата, а поддръжката е дадена на частна фирма Министър Комитова: Започнахме проверка на ТОЛ системата
Тагове
АПИ Виолета Комитова
Коментари

Още от последните новини