Кметът на Созопол част от българската делегация в Страсбург

Кметът на Созопол част от българската делегация в Страсбург - E-Burgas.com

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев участва в 43-тата сесия на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа, която се провежда от 24 до 27 октомври в Страсбург.

Като член  на българската делегация той участва и в избора на нов генерален секретар на организацията. За такъв бе избран Матю Мори, който ще встъпи в длъжност през януари 2023 г.

Сесията включва излагане на становища и дебати на теми за бъдещето на Съвета на Европа и ролята на Конгреса в него, влиянието на фалшивите новини върху работните условия на местните и регионални изборни представители, перспективите за основан на правата на човека подход на управление на интелигентните градове и региони.

Във връзка с войната в Украйна бяха изслушани министърът за развитието на общностите и териториите в Украйна Олексий Чернишов, както и кметът на Киев Виталий Кличко. Преразгледана бе Европейската градска харта II, Манифеста за нов урбанизъм в контекста на настоящата кризисна ситуация, както и темата за приемането на жени и деца бежанци.

Предстоят ни дебати за човешките права и околната среда, значението за местните и регионални влaсти по отношение на зеления прочит на Европейската харта за местно самоуправление, коментира кметът Тихомир Янакиев.

Свързани статии
Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего Община Созопол: Инвестиционната програма на ВиК е условна и няма пари за нея Тихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв. Кметът на Созопол въвежда нови мерки от утре, лично следи контрола Номинираха Тихомир Янакиев за кмет на годната заради технически иновации в Созопол 22 години битка: Контейнерите с опасни отпадъци край Атия са вече в историята Кметът на Созопол в серия от приемни дни в общината Турски кмет се срещна с Тихомир Янакиев заради общ трансграничен проект Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите
Тагове
янакиев
Коментари

Още от последните новини