Километрични опашки от тирове на няколко гранични пункта

Километрични опашки от тирове на няколко гранични пункта  - E-Burgas.com

Опашки от тирове са се образували на няколко гранични пункта. 14 километра е опашката от товарни автомобили на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция". От вчера опашката се е стопила само с около километър.
За изтеклото денонощие са пропуснати около 1500 камиона. Поради повредени измервателни уреди е удължено времето за обработка на документите, което допълнително затруднява трафика, предава  Actualno.com. За автобуси и леки автомобили преминаването е нормално. Опашката от камиони на ГКПП "Лесово" е 5 км. Интензивен е трафикът и на пункт "Дунав мост" при Русе, където има 2-километрова колона от камиони. Нормален е трафикът по границата със Сърбия и Гърция, отбелязва още bTV.

Опашките от камиони по граничните пунктове са проблем на превозвачите от месеци. В края на октомври миналата година те блокираха за кратко ГКПП "Кулата", "Капитан Андреево" и моста при Русе, за да привлекат вниманието на институциите към проблема. Преди дни Съюзът на международните превозвачи предупреди, че ще има нови протести, ако продължават опашките по границите.

Коментари

Още от последните новини