Катастрофа между кола и автобус затвори пътя към Варна, жена е загинала (обновена)

Катастрофа между кола и автобус затвори пътя към Варна, жена е загинала (обновена) - E-Burgas.com

Пътят Бургас - Варна в частта си между обзор и Бяла е затворен, поради възникнало ПТП между автобус и лек автомобил. При инцидента тежко пострадала е една жена.

По  последни данни причина за катастрофата е челен сблъсък между два леки автомобила при изпреварване на автобуса.  Л.а. "Мазда", с украинска регистрация,  движещ се в посока "Бяла", предприема изпреварване на автобус, като по същото време в насрещното пътно платно изпреварване предприема л.а. "Ауди" а 3, с шуменска регистрация.

Маздата, след изпреварването успява да се прибере в собствената си пътна лента пред автобуса, но в нея челно се блъска шуменския автомобил.  От ПТП-то тежко пострадала пътничка от Маздата , с която се придвижвали двама мъже и две жени, вероятно украинска гражданка ,  която на път за болницата починала.

Има и други ранени, но към момента няма данни за здравословното им състояние, тъй като са откарани към варненски болници. уточняват от полицията. Създадена е организация за частично пропускане на движението през банкета, но само за леки автомобили.

От полицията призовават водачите, планирали да пътуват за Варна, да се съобразят със ситуацията и да отложат пътуването си във времето.

Коментари

Още от последните новини