Каракачанов: Ако Бойко ми иска оставката, ще я подам

Каракачанов: Ако Бойко ми иска оставката, ще я подам - E-Burgas.com

Правителството не е стабилно, за да продължи да управлява и промени в кабинета ще има, но те не трябва да са само персонални. Възможен е вариант и без премиера Бойко Борисов. Това обаче ще се коментира след вота на недоверие. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след днешните демонстрации на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2020" в Бургас. Вчера самият министър-председател съобщи, че ще има "огромен ремонт" на кабинета, а два дни по-рано той поиска оставките на трима министри. 

"Моята оставка ще я подам, ако тези хора, които ръководя три години - командирите на видовете въоръжени сили и личният състав, кажат, че не съм се справил като военен министър. Ще я подам, ако ми бъде поискана било то от Коалиционния съвет, от министър-председателя или от партията, която ръководя", обясни той, като добави, че "оставка на ангро, да се харесам на някого или на сила да участвал във властта, за да се харесам на друг, няма да направя. Ще направя това, което смятам за разумно". 

По думите му "в края на краищата правителството се избира не от площада, а от парламента. Вторник-сряда ще има гласуване на вота на недоверие и тогава ще видим дали правителството се ползва със стабилност в парламента. Аз мисля, че този вот на недоверие, внесен от БСП, няма да успее", заключи вицепремиерът.

По време на обучението министърът на отбраната съобщи, че до октомври ще бъде подписан договор за два нови военни кораба и че процедурата е приключила. Изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина.

Свързани статии
Кои са най-богатите политици у нас? Каракачанов: Не ми харесва резултатът, явно не е била успешна коалиция Плувен клуб „Бриз“ - Бургас и НСА със съвместна инициатива ВМРО се включи с шест искания за промени в Конституцията Борисов обсъди министерските оставки с Каракачанов и Симеонов Каракачанов за ремонтите в кабинета: Важно е държавата да е стабилна, останалото са политически мераци Две малки агитки посрещнаха президента в Бургас (Снимки) Корабите от "Бриз" излязоха на море Корабите от учението "Бриз" в залива продължават с предпоходна подготовка Томислав Дончев: Президентът Радев поиска цялата власт в държавата
Тагове
каракачанов бриз горди
Коментари

Още от последните новини