Жълт код за снеговалеж в две области, чакаме дъждовен четвъртък по морето

Жълт код за снеговалеж в две области, чакаме дъждовен четвъртък по морето - E-Burgas.com

Жълт код за обилен снеговалеж е в сила за две области в страната - Кърджали и Смолян. За други две - Ямбол и Хасково, предупреждението е за значителни валежи от дъжд, съобщава НИМХ, цитирани от offnews.bg. От северозапад валежите ще спират, а над Северна България и облачността ще се разкъсва.

През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Минималните температури ще бъдат минус 3-2 градуса, а максималните - между 4 и 9 градуса. По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив, но след обяд валежите ще започнат да отслабват и спират.

Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 м - минус 4 градуса.

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Слънчев уикенд, но истинската зима се задава
Тагове
време жълт код чероморие дъжд
Коментари