Изследванията за детска градина и ясла с отстъпка в лаборатория „ЛИНА”

Изследванията за детска градина и ясла с отстъпка в лаборатория „ЛИНА” - E-Burgas.com

Изследванията, необходими при постъпване в детска градина или  ясла, са на префенренциални цени в лаборатория „ЛИНА” до края на  месец септември 2017г. Те се извършват в лабораториите в областите Бургас  и Варна.

Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет, като резултатите са готови в рамките на 3 работни дни. Важно е да се отбележи, че изследванията трябва да бъдат направени  1 седмица преди малчуганът да тръгне на детска градина или ясла.

По време на кампанията пълният пакет с изследвания е на цена от 19 лева,  вместо стандартните 26 лева. Той включва:  кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично  изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.
Съкратеният пакет е намален на  12 лева от  16 лева и в него има: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Родителите, които са взели  талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

При постъпване в детско заведение за първи път се изисква също тест за сифилис (Васерман) на един от родителите. По време на кампанията през август и септември, цената на теста с отстъпката е 4 лева. Таксата за манипулация е 2лв. 

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории  на „ЛИНА” във Варна, Аксаково,  Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе,  Айтос, Руен, Царево,  Средец.  При подаване на пробите за изследванията се заплаща    2 лева такса транспортна среда. 
При допълнителни въпроси за сроковете и начина  на взимане на пробите, родителите могат да се свържат с медицинския персонал на „ЛИНА” на националния консултантски телефон  0700 10447.
 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Изследванията за детска градина и ясла с отстъпка в лаборатория „ЛИНА” - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Изследванията за детска градина и ясла с отстъпка в лаборатория „ЛИНА” - E-Burgas.com

Африка