Измамници обират пенсионери по нов вид схеми

Измамници обират пенсионери по нов вид схеми - E-Burgas.com
trud.bg

Нова измама сред пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора с цел да ги оберат. Последният случай е от центъра на София. За късмет в апартамента, в който влиза обирджийката, има монтирани охранителни камери, които записват и звук. Жилището се намира на метри от кооперация, която само за един месец, през миналото лято, била обрана четири пъти.

В конкретния апартамент живеят жени на 91 и на 94 години. Синът на едната се принудил да монтира охранителни камери, защото пенсионерките често били навестявани от непознати.

Последният път жената е влязла и съвсем безпардонно се разходила от стая в стая и от време на време прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които уж били поръчали преди два месеца, разказа Алекс Христов, син на една от жените, цитиран от сайта cross.bg.

За това как се е озовала в апартамента на възрастните жени, представящата се за цветарка измисля всевъзможни версии. Тя започнала да изнудва възрастните жени за пари.

Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката струва 40 лева, лъже тя. После сумата се покачва до 60 лв.

И в края на краищата майка ми дала палите, за да си тръгне жената, сподели мъжът. Той е подал жалба в полицията. За да спокойни близките на пенсионерите в този блок обмислят да сложат камери навсякъде.

Свързани статии
Хванаха псевдоинспектори от НАП вършеещи по Южното Черноморие Бургаската полиция по петите на шарлатани, продавали чудоеен лек срещу рак
Тагове
измамници
Коментари

Още от последните новини