87-годишна жена хвърли през балкона 2500 лева на „ало” измамници

87-годишна жена хвърли през балкона 2500 лева на „ало” измамници - E-Burgas.com

Полицията в Бургас задържа 22-годишен мъж от Габрово за телефонна измама. На 19 януари 87-годишна жена хвърлила през терасата на апартамента си торбичка с 2 500 лв. Тя била подведена по класическия механизъм “спешна операция на близък роднина, пострадал след претърпяна злополука”.

Задържаният мъж всъщност се оказал куриер. Той трябвало да вземе парите от възрастната жена и да ги занесе във вътрешността на страната, за да ги предаде на ръководителите на измамната схема.

Задържаният е криминално проявен. Той е лишен от свидетелство за правоуправление и се придвижвал основно с таксита и автобуси. „Това го прави трудно проследим, но с колегите от Габрово успяхме да го разпознаем и да го задържим”, заяви в ефира на „Здравей, България” началникът на Пето РУ ОД МВР-Бургас Георги Илиев.

Мъжът обяснил, че останал без работа, тъй като е лишен от книжка заради управление на МПС след употреба на наркотици. Дължал много пари на бързи кредитни институции. Той публикувал обява в социалните мрежи, на която го потърсили. За извършването на измамата с възрастната жена получил 150 лева. 

„Престъплението е извършено по класическата схема. 87-годишната жена получава обаждане на стационарния си телефон. Мъж, който се представил за професор доктор, ѝ казал, че дъщеря ѝ е пострадала при катастрофа и има нужда от спешна операция на двата крака. В същото време в телефонната слушалка се чул и женски глас, който, плачейки, ѝ се моли да даде пари за операцията. Първоначално са поискани 6000 лева. Тя обаче нямала толкова. Успяла е да събере 2500 лева, които по указания трябвало да пусне през терасата на човек, а той да ги занесе за операцията”, обясни Илиев. 

По думите му измамената успяла да види лицето на мъжа и по-късно дала описание на полицията. „Колегите са успели да го проследят чрез видеонаблюдението в ж.к. „Лазур”. Той е заснет в близък парк, където извадил парите от торбичката, в която са му били предадени”, подчерта Илиев.

Свързани статии
ЦЕНТЪР ЗА РЕЛАКС И ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО "ХАЛОМЕДИКА" Водещи фризьорски салони с номинации в Burgas Business Awards Мария Бакалова ще снима трилър с Ева Грийн за войната в Афганистан В ОУ "Антон Страшимиров" вече спортуват в преобразен физкултурен салон (Снимки) Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Старши комисар Калоян Калоянов: Задържани са всички замесени в катастрофата Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Филм с Мария Бакалова ще закрие кинофестивала в Бургас 86-годишна жена даде 23 хил. лева на измамници Пътни полицаи запознаха бургаски зрелостници с опасностите по време на баловете
Тагове
Ало измамници
Коментари