Изключителни мерки за сигурност на „Писта Бургас 2016“, чакат 20 000 души

Изключителни мерки за сигурност на „Писта Бургас 2016“, чакат 20 000 души - E-Burgas.com

Състезатели от цялата страна масово напират за зрелището, трафикът към „Меден рудник“ остава незасегнат

Зрелищното автомобилно състезание „Писта Бургас 2016“ ще се проведе при изключителни мерки за сигурност. Безопасността на пилотите и най-вече зрителите е сред водещите приоритети на организаторите, тъй като ще се състои на изцяло нов маршрут, въпреки че в статистиката Бургас ще бъде вписан като домакин за 14-ти път.

Маршрутът вече е ясен, както и пълната стратегия на организаторите, сред които и представители на автомобилните институции. Стартът ще е от завода „Кроношпан“ в посока „Одрин“, като веднага след първия ръкав пилотите ще се насочат към новооткрития пътен възел „Запад“, където ще направят обратен завой и ще се върнат обратно. За целта на всички зрелищни завои са предвидени места за зрители, но с голяма дълбочина, тъй като основната скорост на състезателите ще е около 220 км/ч.

„В тази връзка приканваме абсолютно всички родители, които смятат да доведат децата си да не отделят очи от тях. Всеки път правим този призив, защото сме имали случаи, в които съм виждал деца да се разхождат до основното трасе, а родителите да чоплят слънчоглед и да блеят в друга посока“, сподели основният организатор на „Писта Бургас 2016“ Радко Петров.

Той разкри, че бургаското рали е сред най-предпочитаните от самите пилоти. За справка само преди седмица в Плевен участвали 19 състезатели, а в Бургас заявките са 47. Честта на Бургас ще бранят 15 пилоти, сред които и неостаряващият майстор на спорта Стоян Апостолов, както и атрактивния Пламен Камбуров, който от около година се състезава за отбора на „Вромос“. Името му нашумя именно в Бургас преди 3 години, когато бе замесен в скандал след катастрофа с Илия Царски. Тогава рекламен билборд край Околовръстното спаси Царски от полет във Вая, а след състезанието двамата опитаха саморазправа.

Важен момент е, че обичайният трафик между ж.к. „Меден рудник“ и центъра няма да бъде засегнат от спортното мероприятие, както беше досега. Единствено частично ще бъдат затворени улиците „Одрин“ и „Крайезерна“.

От общината съобщиха, че се очакват над 20 000 зрители през почивните дни, когато ще се проведе състезанието. Тренировките и квалификационните обиколки са предвидени в събота, а в неделя от 10:30 е официалното откриване на ралито, като първият автомобил ще стартира точно в 11:00 часа. 

Коментари

Още от последните новини