Избраха мястото за първия буферен паркинг в Бургас

Избраха мястото за първия буферен паркинг в Бургас  - E-Burgas.com

Съоръжението ще бъде на три етажа и ще обслужва гостите на града и жителите от комплекс "Изгрев" 

Първият буферен паркинг в Бургас ще бъде изграден в комплекс "Изгрев". Това предвижда проектно предложение „Интегриран модел за управление на градската мобилност – I етап“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020г. Тепърва Общински съвет - Бургас трябва да даде съгласие дали общината ще кандидатства за финансиране в с това проектно предложение. 

Предвижда се паркингът да бъде построен пред блоковете 5 и 7 в "Изгрев". Това е първият от общи 4 паркинга, които общината планира да построи в града. Другите три ще бъдат в близост до стадион "Черноморец", в "Меден рудник" и още един в комплекс "Изгрев". 

Съоръжението ще бъде на три етажа, като един ще бъде подземен, а два ще бъдат над земята. То ще бъде изградено на мястото на съществуващ вече паркинг, половината от който е е безплатен, а другата половина платен. От общината се ангажират да не намаляват безплатнтие места, а паркингът да бъде построен само върху платените такива. 

Предназначението на буферния паркинг е да бъде използван от гостите на града, които да оставят там колите си, след което да ползват услугите на градския транпорт в Бургас. Очаква се обаче паркингът в "Изгрев" да обслужва и живущите в комплекса, част от които и в момента плащат такса, за да паркират колите си. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини