ИТН ще преговарят за кабинет с всички без ГЕРБ

ИТН ще преговарят за кабинет с всички без ГЕРБ - E-Burgas.com
БГНЕС

Победителите от последните парламентарни избори „Има такъв народ“ ще проведат констултации ново правителство с всички парламентарно представени партии, с изключение на ГЕРБ.

Преговорите ще започнат утре и ще продължат до неделя.

Към момента има неофициални покани към лидерите на „Демократична България“, БСП и „Изправи се.БГ! Ние идваме“. Днес на партиите ще бъдат изпратени и официални писма, съобщи Филип Станев от ИТН в кулоарите на парламента.

Все още няма отговор на въпроса дали и ДПС ще получат покана за разговори.

„Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната „Има такъв народ", заяви Станев.

Срещите ще се проведат в Народното събрание, като предстои да бъдат определени конкретните часове за разговорите.

"Надявам се политическите партии да приемат поканите ни и тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент от тук нататък", каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Според него ИНТ са длъжни да поканят всички с изключение на ГЕРБ, за да ги чуят.

"Съобразяваме се както с общественото мнение на хората, така и с демокрацията. Такъв е смисълът на демокрацията, да водим конструктивни разговори, да чуем идеите им, да чуем идеите им, да изложим нашите, да ги обсъдим. Вече от там нататък всичко зависи от крайния резултат. Надявам се да бъде положителен", заяви още Балабанов.
 

Свързани статии
Какво е лоша кредитна история? Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Магнитни бури ни удрят от утре Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес Станислав Балабанов: Искаме референдум за отделянето на Кърджали Пореден удар на бургаските митничари ПП публикува коалиционното споразумение Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата
Тагове
ИТН правителство преговори
Коментари

Още от последните новини