Италиански филм спечели наградата на публиката в "София филм фест на брега"

Италиански филм спечели наградата на публиката в

Италианският филм "Търсач на удоволствия" на режисьора Паоло Вирдзи, съчетан с блестящата игра на Доналд Съдърланд и Хелън Мирън, убедително спечели сърцата на зрителите на 16-то издание на "София филм фест на брега".

Наградата на Община Бургас "Сребриста чайка" отиде при унгарската любовна история "За тялото и душата" на режисьорката Илдико Енеди.

При късометражните филми от конкурса "Джеймисън" бяха отличени "Диагноза" на режисьора Камен Коларов и анимационният "Баба" на режисьорката Роза Колчагова.

Отличията бяха връчени от председателят на професионалното жури проф. Георги Дюлгеров на създателя на международния "София филм фест" - Стефан Китанов по време на официалната церемония по закриване на филмовия фестивал в Общинско кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска".

Победителите и всички участници в тазгодишния филмов фестивал бяха поздравени от заместник кмета на Община Бургас Лорис Мануелян.

Общо 24 пълнометражни и 12 късометражни филма бяха прожектирани пред бургаската публика през деветте фестивални дни. Деветчленно жури избра своя фаворит сред 18-те филма, които взеха участие в конкурсната програма.

Тазгодишното 16-то издание на "София филм фест на брега" се проведе от 15-ти до 23-ти март и беше посветено на Георги Ингилизов, който от самото създаване на фестивала неуморно и безкористно работеше за него.

Коментари

Още от последните новини