Италианката Федерика Коланджело с участие във втората вечер на “Джаз в Бургас”

Италианката Федерика  Коланджело  с участие  във  втората вечер  на “Джаз в Бургас” - E-Burgas.com

След прощъпулника на музикалния фестивал "Джаз в Бургас" се задава ново негово издание, с още по-интересна и богата програма. В програмата на първата вечер - 8 юли, участие ще вземат американецът Крейг Бейли заедно с неговия квартет, триото на световноизвестния български пианист Събин Тодоров, както и формацията "Фънкалеро" - Димитър Льолев - саксофон, Мирослав Иванов - китара, Васил Спасов - пиано, Радослав Славчев - бас, Атанас Попов - ударни.

Програмата за втората фестивална вечер е следната: Точно в 20.30 часа на сцената в експозиционен център "Флора" ще се качат музикантите от "Аквафоника" /Александър Логозаров - китара, Федерика Коланджело /Италия/ - пиано, Михаил Иванов - бас, Борислав Петров - ударни/. Уникалното в проекта е съчетаването на елементи от класическа музика и джаз, което правят италианката Федерика и басистът Михаил Иванов.

* Федерика Коланджело завършва класическо пиано в лондонското Royal School of Music и след това записва джаз в консерваториите в Утрехт и Амстердам. Именно в Холандия среща нашия контрабасист Михаил Иванов, който от 2002-ра учи и живее там, но често се връща за концерти в България.

Веднага след тях публиката на "Джаз в Бургас" ще може да се наслади на виртуозните изпълнения на "Христо Йоцов трио" /Николай Карагеоргиев - китара, Мирослав Турийски - пиано, Христо Йоцов - ударни/.

Всички джаз вечери ще имат своя вълшебен завършек с фестивален джемсешън на брега на морето в ресторант "Самба".

"Джаз в Бургас" ще се разгърне в пет  дни - 8,9,10 юли и 3,4 август. Очаквайте скоро обявяването на още топ джаз изпълнители, които ще оформят пълната програма на фестивала.

Билети ще откриете на касите на Експо център "Флора", НХК, Държавна опера - Бургас и мрежата на Евентим.

Входните такси са както следва:

1 ден - 15лв.

2 дни - 25лв.

3 дни - 30лв.                

4 дни - 40лв.

5 дни - 45лв.

"Джаз в Бургас" се организира от Община Бургас, в партньоство с Фондация "Америка за България".

Коментари

Още от последните новини